poniedziałek, 16 listopada 2015

Dynia ze szpinakiem i mleczkiem kokosowym

Potrawa bardzo podobna do tej, którą już opisywałam ; jednak zamiana śmietany na mleczko kokosowe różni je w smaku dość znacznie.

Składniki na 3 porcje:

* dynia Hokkaido - 1 mała (ok. 600 g)
* szpinak - 1 opakowanie 250 g
* cebula - 1 mała
* mleczko kokosowe - 1 mała puszka (ok. 8 łyżek)
* przyprawy: gałka muszkatołowa, curry (dużo), czosnek
* do podania: kasza jaglana (2 torebki)

Przygotowanie:

Dynię kroimy na pół, wydrążamy pestki. Cebulę i dynię kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy ok. 8-10 minut. Dodajemy szpinak, mieszamy i dusimy na małym ogniu ok, 5-6 minut, w międzyczasie gotujemy kaszę. Do warzyw dodajemy mleczko kokosowe i przyprawy, gotujemy na małym ogniu jakieś 3 minuty często mieszając. Łączymy z kaszą i gotowe :)

brak zdjęcia

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz