środa, 18 listopada 2015

Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli

Kolejny wariant prostej i smacznej sałatki, tym razem całość utrzymana raczej w fioletowej kolorystyce ;)

Składniki na 1 porcję:

* czerwona kapusta - ok. 2-3 liście
* czerwona fasola z puszki - 4 łyżki
* ser typu feta - ok. 40-50 g
* słonecznik - 2-2,5 łyżki
* przyprawy: czosnek, pieprz, estragon, oregano

Przygotowanie:

Kapustę kroimy w paseczki, fasolę przepłukujemy na sicie, ser kroimy w kostkę. Układamy składniki w miseczce, przyprawiamy, delikatnie mieszamy i posypujemy ziarnami słonecznika.
Słonecznik można w prosty sposób uprażyć na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej, wtedy sałatka jest jeszcze bardziej chrupiąca.

brak zdjęcia

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz