środa, 23 grudnia 2015

Sałatka z serem pleśniowym i papryką 2

Przepis tylko trochę różni się od tego zamieszczonego kilka dni wcześniej; kolorystycznie wychodzi prawie na to samo, ale różnica w smaku jest dość znaczna.

Składniki na 1 porcję:

* kapusta pekińska - 3 średnie liście
* żółte pomidorki koktajlowe - 5-6 sztuk
* papryka czerwona - kawałek ok. 30 g
* czerwona cebula - 2 plasterki
* ser pleśniowy lazur turkusowy - 40-45 g (niecałe pół trójkącika)
* przyprawy: czosnek, pieprz, szczypta ziół np. oregano

Przygotowanie:

Kapustę kroimy w paseczki, paprykę i ser w kostkę, pomidorki kroimy na połówki, cebulę w cienkie plasterki. Składniki mieszamy w miseczce i doprawiamy. Pomidorki są dość mocno słodkie, a ser nieco kwaskowy, przez co sałatka jest bardziej wyrazista w smaku od swojej poprzedniczki.

brak zdjęcia

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz