czwartek, 28 stycznia 2016

Sałatka wiosenna ze szczypiorkiem

W kalendarzu środek zimy, a za oknem jeszcze wczoraj +11 stopni ;) Więc nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować na kolację sałatkę kojarzącą się z wiosną.

Składniki na 1 porcję:

* sałata - garść, ok. 50 g, ja używam mix różnych gatunków
* ogórek - 1 średni (gruntowy)
* szczypiorek - ok. 2 łyżki pokrojonego
* jogurt naturalny bez cukru - pół kubeczka (ok. 80 g)
* przyprawy: pieprz, koperek, opcjonalnie szczypta soli

Przygotowanie:

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, ogórek kroimy w kostkę; szczypiorek najprościej pokroić przy użyciu nożyczek. Warzywa mieszamy w miseczce, zalewamy jogurtem i dodajemy przyprawy.

brak zdjęcia

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz