poniedziałek, 22 lutego 2016

Sałatka z pomidorem i szczypiorkiem

Pomidory to jedne z moich ulubionych warzyw. Pasują praktycznie do wszystkiego: na ciepło, na zimno, jako dodatek lub samodzielna przekąska. Ja najczęściej jem je na surowo, w różnych sałatkach. Fajnie komponują się z chrupiącą sałatą i aromatycznym szczypiorkiem.

Składniki na 1 porcję:

* pomidor - 1 duży lub 1,5 średniego
* sałata lodowa - ok. 2-3 liście
* szczypiorek - ok. 2 łyżki drobno pokrojonego
* śmietana lub jogurt - ok. 1,5 łyżki
* przyprawy: pieprz, opcjonalnie szczypta soli

Przygotowanie:

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy w kostkę. Dodajemy śmietanę i szczypiorek, mieszamy i posypujemy pieprzem.

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz