niedziela, 3 kwietnia 2016

Ziemniaczki Farmera 6

Wersja o lekko meksykańskim charakterze, do pełni szczęścia zabrakło jedynie czerwonej fasoli, ale akurat nie posiadałam ;)

Składniki na 1 porcję:

* ziemniaki - ok. 3 średnie sztuki
* papryka żółta - ok. 1/4 niedużej sztuki
* papryka czerwona - ok. 1/4 niedużej sztuki
* brokuły - kilka różyczek
* kukurydza z puszki - ok. 3 łyżki
* przyprawy: czosnek, papryka: ostra, słodka i wędzona, szczypta oregano
* olej rzepakowy - ok. 1,5 łyżki
* opcjonalnie ser do posypania

O tym, jak dokładnie przygotować takie Ziemniaczki, pisałam tutaj. Ziemniaki gotujemy osobno. Paprykę kroimy w paseczki, brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wrzucamy na patelnię i dusimy kilka minut, tak by pozostały chrupiące. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy ziemniaki, jak się lekko zrumienią, przyprawiamy i dodajemy podgotowane warzywa, smażymy chwilę i dodajemy kukurydzę. Gotowe danie można posypać startym serem; tą wersję próbowałam również w wersji wegańskiej z uwagi na chwilowy brak sera w lodówce, i muszę przyznać, że jest równie smaczna ;)

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz