sobota, 3 grudnia 2016

Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Się otwarło słoik z pomidorami, to teraz trzeba zużyć ;) A na poważnie, bardzo mi takie pomidorki zasmakowały. Tym razem postanowiłam spróbować połączenia z makaronem i rybą.

Składniki na 1 porcję:

* makaron świderki - 70 g suchego
* szpinak mrożony w liściach - ok. 100 g
* tuńczyk w sosie własnym - 1 mała puszka (50 g ryby)
* suszone pomidory w oleju - 4 sztuki
* pieczarki - 3-4 nieduże sztuki
* olej z pomidorów - 1 łyżka
* przyprawy: czosnek, pieprz czarny, oregano, szczypta soli

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i dusimy z odrobiną wody. Szpinak rozmrażamy i dodajemy do pieczarek, po kilku minutach dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz tuńczyka odciśniętego z zalewy. Mieszamy, doprawiamy i dodajemy makaron oraz łyżkę oleju z pomidorów. Chwilę smażymy, a następnie podajemy.

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz