niedziela, 19 marca 2017

Koktajl z grejpfrutem i truskawkami

Od jakiegoś czasu minimum kilka razy w tygodniu przyrządzam na podwieczorek koktajl owocowy. Bazą zawsze jest banan, resztę dobieram w zależności od zasobów kuchennych. Tym razem do klasycznego połączenia banana z truskawką dodałam zalegającą w lodówce połówkę grejpfruta. Musze przyznać, że to jedno z bardziej udanych połączeń, jakie wyszło spod mojego blendera ;)

Składniki na 1 porcję:

* banan - 1 mały lub pół dużego
* truskawki (u mnie mrożone) - 6 sztuk
* grejpfrut czerwony - pół dużego

Przygotowanie:

Banana obieramy i kroimy w kostkę, truskawki kroimy w ćwiartki. Umieszczamy w pojemniku blendera, wlewamy sok wyciśnięty sok z grejpfruta oraz rozdrobnione cząstki jego miąższu. Dopełniamy wodą i miksujemy napój na gładką masę.

brak zdjęcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz